07 Ağustos 2020 Cuma

Bilgisayar Programcılığı Bölümü Yaz Stajını Ödev Olarak Yapacak Öğrenciler İçin Duyuru

08 Temmuz 2020 Çarşamba 17:33 tarihinde eklendi | 125 defa okundu

YALVAÇ TEKNİK BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU YAZ STAJI PROJE FORMU

PROJE ADI: Uzaktan Sera Takip ve Kontrol Otomasyonu Geliştirilmesi

Sorumlu Öğrenci:Berke Menekşe

Öğrenci No:1815301004

PROJE SENARYOSU:

Geliştirilecek olan otomasyon sisteminde sera içerisindeki sıcaklık ve nem değerlerinin ölçümleri anlık olarak yapılacaktır. Yapılan ölçümler sera içerisinde konumlandırılan geliştirme kartına bağlı bir display ile gösterilecektir. Aynı zamanda uzaktan takip için veriler bir sunucuya yüklenecektir. Kullanıcı günün istediği anında serasının sıcaklık ve nem değerlerini görüntüleyebilecektir. Sıcaklık değeri belirli bir değeri geçtiği anda otomasyon tarafından otomatik soğutma işlemi için fanlar devreye sokulacak ve sera soğutma işlemi başlatılacaktır. Nem değeri belirli bir değerin altına düştüğü anda ise sera içerisine su püskürtme işlemi yapılarak seranın nem dengesi otomasyon tarafından korunacaktır.

Arduino Uno Geliştirme Kartı

ESP 82266 Wifi Modül

Sıcaklık Sensörü

Nem Sensörü

Soğutma Fanı

Su Püskürtme için Valf

PROJE ADI: Elektronik Mesafe Ölçüm Cihazı Geliştirilmesi

Sorumlu Öğrenci:Hayati Ataberk Onuk

Öğrenci No:1815301017

PROJE SENARYOSU:

Bu projede Arduino ve Ultrasonik sensör yardımıyla sesin havada yayılma hızı bilgisini kullanarak gönderdiğimiz ses dalgasıyla yankı yaparak geri dönen ses dalgası arasında geçen süreyi hesaplayıp ses kaynağı ile karşıdaki nesnenin arasındaki mesafe tespit edilecektir. Gerçekleştirilen dijital metre ister mesafe ölçümlerinde ister park sensörü gibi uygulamalarda istenirse de boy ölçer gibi uygulamalarda kullanılabilecektir. Dijital metre için 3D yazıcıdan uygun bir tasarım ile baskı alınacaktır. Besleme devresi metre içerisine gömülecek ve gerektiğinde pil değişimi rahatlıkla yapılabiliyor olacaktır.

Arduino UNO

2×16 LCD Ekran

HC-SR04 ultrasonik sensör

10K Potansiyometre

Jumper Kablo

PROJE ADI: Otomatik Dezenfektan Dispanseri

Sorumlu Öğrenci:Muhammet Ali Akkuş

Öğrenci No:1815301022

PROJE SENARYOSU:

Bu projede dezenfektan dispanserinden dezenfektan talep eden kişilere el değmeden dezenfektan servis edebilen bir sistem geliştirilecektir. Kişi dispanserin altına elini uzattığı anda sistem tarafından algılanacak ve yeterli miktarda dezenfektan gönderecektir. Sistemin geliştirilmesi esnasında tercih edilecek sensör proje yürütücüsüne aittir.

Arduino UNO

HC-SR04 Ultrasonik Sensör / Mesafe Sensörü / Hareket Sensörü vb.

Röle Modülü

Mini DC Dalgıç Pompa

El Dezenfektanı

NOT:

• Söz konusu otomasyon sistemi prototip olarak tasarlanacak ve hazırlanacaktır. Ölçülecek değerler ve sistem çalışması deneysel düzeyde kalacaktır.
  • Ödevler, öğrenci bilgi sisteminde yer alan staj dosyasına el ile yazılarak ya da bilgisayar ortamında pdf olarak hazırlanabilir.
  • Staj dosyası, staj tarihlerine göre doldurulmalıdır.
  • Staj dosyası, staj bitiş tarihinden itibaren en geç 15 gün içerisinde teslim edilmelidir. (Dosya teslimi öğrenci bilgi sistemi üzerinden yapılabileceği gibi şahsen ya da posta yoluyla da yapılabilir.)